We kennen het probleem allemaal wel, in de ochtend zie je dat je telefoon 100% is opgeladen, maar in de middag is die al weer leeg. Dit kan door een aantal problemen komen maar soms is er niets aan te doen.
Laten we vooraf zeggen dat oudere telefoons eenmaal sneller leeg gaan. Dit komt voornamelijk, omdat de telefoon gewoon niet langer meer mee kan gaan. Als jij een nieuwere telefoon hebt en regelmatig last hebt van een snel leeglopende batterij, dan kunnen deze tips je misschien helpen.
1. Energiebesparingsmodus
Als je gebruikt maakt van IOS of Android dan heb je de functie om energiebesparingsmodus aan te zetten. Dit is een bekende optie als je last hebt van een snel leeglopende telefoon. Het zorgt ervoor dat apps minder snel automatisch zullen verversen, zoals je e-mail.
2. Zet algemene functies uit
Als je geen wifi, bluetooth, GPS of 4G gebruikt, zet deze functies dan handmatig uit. Wanneer je buiten aan het wandelen bent en je hebt je wifi bijvoorbeeld nog aan staan, dan blijft je telefoon zoeken naar een verbinding. Aangezien je buiten loopt heb je niks aan een wifi verbinding en het zoeken naar een netwerk kost veel energie. Dit geldt zowel voor bluetooth, 4G en vooral GPS.
3. Apps op de achtergrond
Zodra jij een app opent op je telefoon en vervolgens weer op de home knop drukt, dan is de app niet afgesloten. De app staat op de achtergrond nog open en blijft in verbinding met de wifi/4G/GPS. Dit kost onnodig veel energie en het kan de telefoon ook nog is flink vertragen. Je kan het beste de apps die je niet veel gebruikt afsluiten. Dubbel tik op de home button van je toestel, zodat je alle openstaande apps te zien krijgt. Vervolgens schuif je ze omhoog, om ze af te sluiten. Let wel op dat je de veel gebruikte apps niet afsluit, als je een app afsluit maar 5 minuten later weer opent dan kost dit veel energie.
4. Gebruiksgemak en personalisatie
In de AppStore en PlayStore kan je genoeg apps downloaden die de layout van jouw telefoon mooier kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een toetsenbord die telkens van kleur kan veranderen of een achtergrond die kan bewegen. Deze apps zijn erg leuk, maar dit zijn de grootste boosdoeners voor jouw batterij. Denk er nogmaals over na of je ze wel echt wil gebruiken. Zo niet? verwijder de apps dan meteen.
5. De laatste oplossing
Als alle tips niet werken, zorg dan dat er een specialist naar gaat kijken. De specialist of het bedrijf waar je het toestel hebt gekocht kan vertellen of je batterij wel of niet goed functioneert. Als die niet goed functioneert, dan kan je ervoor kiezen om er een nieuwe batterij in te laten zetten. Ook kan je gebruik maken van een accupack. Zorg dan wel dat je die goed hebt opgeladen…
Hopelijk helpen deze tips, om ervoor te zorgen dat je telefoon minder snel leeg gaat. Op de hoogte blijven van al onze tips? Schrijf je in de voor de nieuwsbrief.